ניקוי מנדפים
ניקוי מנדפים
כיום כל עסק שיש בו מטבח מוסדי, מטבח תעשייתי , בתי מלון, אולמות אירועים, קייטרינג, בתי מלון, מסעדות ובתי קפה מחויבים לבצע ניקוי וטיפול של מערכות נידוף העשן, הכולל ניקוי המנדף, ניקוי ארובה, ניקוי מפוח והחלפת מסננים. אנו בליר ניקוי מנדפים מומחים בדיוק לכך!
הניקוי מנדפים מתבצע אחת לתקופה, תלוי בסוג הבישול, בתדירות ובעומס העבודה במטבח.
הניקוי מתבצע עפ"י התקן האמריקאי NFPA96 והתקן הישראלי 1001/6.
המנדפים ממוקמים מעל כירת הגז, מעל להבות הבישול, איזור הבישול במטבח.
המנדפים נועדו לקלוט את אדי השומן ושיירים של חומר העולים כתוצאה מהבישול, טיגון ואפייה במטבח. המנדף שואב את אדי הבישול , השמן ושיירי החומר המכילים בתוכם את השומן.
במשך הזמן, השומן מצטבר במנדף, בדפנות ובארובה, אנו בליר ניקוי מנדפים חוזרים ואומרים לכל קהל לקוחותינו-הסכנה הטמונה באי ניקוי וטיפול המנדף היא בפן הבטיחותי ובפן התברואתי.
אי טיפול וניקוי המנדפים בזמן יוצר סכנה בטיחותית, שכן כתוצאה מהשומן שהצטבר במערכת , גיצ שעולה מעמדת הבישול עלול ויכול לגרום להתלקחות המנדף והארובה, דבר שיכול לגרום לדליקה גדולה כמו שאירע במספר מסעדות: מסעדת שמש ברמת גן, מסעדת פפאגיו בחיפה, מסעדת ציציצ'נגה בתל אביב ועוד.
אי טיפול וניקוי ההמנדפים בזמן, יוצר סכנה תברואתית, שכן חום הלהבות , התנורים הטיגוניה והאפייה ממיסים את השומן ושיירי חומר נוסף אשר מצטבר במנדף, בדפנות ובתוכו ומטפטף על האוכל כתוצאה מהחום שומן שרוף. דבר אשר מהווה סכנה בריאותית חמורה לסועדים ומפגע תברואתי.
בנוסף ניקוי וטיפול המנדפים כנדרש עפ"י התקנים, אנו בליר עומדים בתווי תקן המחמירים ביותר.
אנו ממליצים על אחזקה נכונה ששומרת על אורח חיי המנדף ומונעת את הישארות העשן במטבח.
ליר ניקוי מנדפים ממליצה לכל עסקי המסעדנות ולכל המטבחים באשר הם- מנדף נקי גורם לשאיבה טובה יותר של עשן ומצמצם את ריחות הבישול במטבח ומחוצה לו.